The Auto Channel
The Largest Independent Automotive Research Resource
The Largest Independent Automotive Research Resource
Official Website of the New Car Buyer

Automobilka Lucid Motors rozšiřuje svou nabídku luxusních elektrických vozidel o dosud nejdostupnější model Lucid Air s dojezdem 406 mil, 480 koňmi a cenovkou začínající na 69.900 dolarech

Všechny modely Lucid Air si můžete rezervovat již nyní

NEWARK, Kalifornie, 15. října 2020 -- Automobilka Lucid Motors, která se zaměřuje na vývoj pokrokových luxusních elektromobilů a nastavuje nové standardy udržitelné mobility, odhalila nové podrobnosti o celé modelové řadě Lucid Air, včetně cen vstupního modelu nesoucího prostý název „Lucid Air". Ten má být se startovací cenovkou 69.900 dolarů1 nejlevnějším modelem z celé produktové řady, ale i přesto solidně vybaven. Údajný dojezd má mít 406 mil a jeho výkon se má rovnat 480 koní. Nový model má odstartovat celou řadu vysoce výkonných a účinných luxusních elektrosedanů, která zahrnuje i verze Lucid Air Touring, Grand Touring a Dream Edition. Zákazníci si mohou nový a dostupnější model Lucid Air zarezervovat za 300 dolarů na adrese https://www.lucidmotors.com/air/reserve.

„Pro mě osobně je Lucid Air atraktivním vozidlem, protože v sobě snoubí mezi elektromobily v současné době nevídanou kombinaci výkonu, efektivity a luxusu," sdělil Peter Rawlinson, generální a technický ředitel Lucid Motors. „Naše společnost je poháněna počáteční vizí vytvořit co nejlepší EV technologie na světě a jejích šířením a zpřístupňováním světu v průběhu času. S představením cenovky počáteční řady Lucid Air, které proběhlo dnes, připravujeme půdu pro širší přijetí této nejnovější revoluční EV technologie."

Lucid Air je nyní k dispozici k rezervaci s počáteční cenou 77.400 dolarů, nebo 69.900 dolarů po využití kreditu z federální dotace ve výši 7500 dolarů. Rezervační poplatek činí pouhých 300 dolarů. Zákazníci mohou tedy očekávat2:

  • 480 koní
  • Odhadovaný EPA dojezd 406 mil na jedno nabití 
  • Jednomotorové hnací ústrojí s volitelnou dvoumotorovou konfigurací pohonu všech kol
  • 900+ ultra vysokonapěťovou elektrickou architekturu s možností DC rychlého nabíjení
  • Zákazníci, kteří si vozidlo nyní rezervují, získají tři roky bezplatného nabíjení v rozsáhlé celostátní síti ultrarychlých nabíjecích stanic Electrify America        

Lucid Air je vůz, který přetváří tradiční luxusní sedan a udává směr v technologiích, výkonu, prostornosti a designu. Efektivita konstrukce se opírá o pokročilé miniaturizované hnací ústrojí Lucidu, díky kterému je vnitřní prostor vozidla dostatečně prostorný, zatímco exteriér si zachovává běžné rozměry středně velkých sedanů. To umožňuje nepřekonatelnou aerodynamickou účinnost a zvýšenou svižnost a snadné manévrování vozidla, zatímco si cestující mohou užívat atmosféru pečlivě navrženého interiéru.

Luxusní výbava modelu Lucid Air zahrnuje PurLuxe čalounění z umělé kůže s motivem Mojave, 34palcový zakřivený skleněný kokpit Lucid, vznášející se displej a největší přední zavazadlový prostor v kategorii elektrických sedanů. Kromě toho je k dispozici také model Lucid Air s asistenčním systémem DreamDrive, který je novým měřítkem pokročilých asistenčních systémů (ADAS). Tato, svého druhu první, platforma je exkluzivní pro celou řadu Lucid a snoubí v sobě nejkomplexnější sadu senzorů na trhu s nejmodernějším systémem pro monitorování řidiče.

Spolu s modelem Lucid Air nabízí jako další paradigma luxusu, výkonu a efektivity, Lucid Air Touring, který je k dispozici od 87.500 dolarů1. Součástí vybavení interiéru prosklená střešní klenba, která dodává extravagantní pocit prostoru. Dále skleněný kokpit „Lucid Glass Cockpit Display" a širokou škálu materiálů a povrchových úprav interiéru. Zahrnuje také dvoumotorovou konfiguraci pohonu všech, která využívá ultra efektivní a energetické hnací ústrojí naplno2:

  • 620 koní
  • Odhadovaný EPA dojezd 406 mil na jedno nabití 
  • 900+ ultra vysokonapěťovou elektrickou architekturu s možností DC rychlého nabíjení
  • Zákazníci, kteří si vozidlo nyní rezervují, získají tři roky bezplatného nabíjení v rozsáhlé celostátní síti ultrarychlých nabíjecích stanic Electrify America        

Rezervace pro Lucid Air a Lucid Air Touring jsou stejně jako pro další modely řady Lucid Air již nyní otevřené a můžete je provést na webu Lucid Motors nebo ve stále rozšiřující se maloobchodní síti prodejen, včetně nově otevřené prodejny Beverly Hills Studio se servisním centrem. Zákazníci se mohou těšit na první dodávky modelů Lucid Air již na jaře roku 2021.

O Lucid Motors
Posláním automobilky Lucid je inspirovat lidstvo k přechodu na udržitelnou dopravu vytvářením dechberoucích elektrických vozidel zaměřených na uživatelský komfort. Její první modelová řada nese název Lucid Air. Jedná se o prvotřídní luxusní sedany s designem inspirovaným kalifornským duchem, nabité závody ověřenými technologiemi. Díky luxusnímu vnitřnímu prostoru vměstnanému do středně velkého exteriéru, je Air schopen dosáhnout odhadovaného EPA dojezdu přes 500 mil a zrychlit z 0 na 60 mph za méně než 2,5 sekundy. Tento elektromobil bude produkován v novém závodu společnosti Lucid v Casa Grande v Arizoně a k prvním zákazníkům doputuje na jaře 2021.

Kontakt pro média: 
Andrew Hussey 
David Buchko 
[email protected]

1 Cena zahrnuje federální kredit 7500 dolarů. Další státní podpora může být také k dispozici. Předem doporučujeme konzultaci s daňovým poradcem. Společnost Lucid Motors doloží splnění podmínek pro kredit IRS před zahájením produkce.

2 Specifikace vozidla se mohou změnit před zahájením výroby. Předpokládané rozmezí odhadovaných EPA dojezdů je založeno na aproximaci testovacího cyklu EPA.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1312170/Lucid_Air.jpg
Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1312171/Lucid_Air_interior.jpg 

Related Links

http://www.lucidmotors.com

SOURCE Lucid Motors